طرز تهیه چای زردچوبه و 10 خاصیت درمانی آن

به گزارش وبلاگ معین، زردچوبه یا زرده چال با نام علمی (Curcuma longa) ازجمله ادویه های معروفی است که از خانواده گیاه زنجبیل به شمار می رود و خواص فوق العاده ای ازجمله تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. سالیان متمادی از زردچوبه به عنوان درمانی خانگی و گیاهی در کشور هند، چین استفاده می شده است.

طرز تهیه چای زردچوبه و 10 خاصیت درمانی آن 78 درصد فراوری زردچوبه در دنیا در کشور هند صورت می گیرد. این ادویه زردِ پرتقالی در زردچوبه های هندی و سُس های مختلف به وفور استفاده می گردد. خواص ضدالتهابی، دارویی و وجود آنتی اکسیدان در این ماده، آن را بسیار محبوب و پرمصرف نموده که یکی از فراورده های معروف آن چای زردچوبه است. طعم چای زردچوبه بسیار ملایم و منحصربه فرد است. درادامه، به مزایای چای زردچوبه پرداخته ایم:

1. بهبود ورم مفاصل

خواص ضدالتهابی زردچوبه باعث می گردد تا ورم و آماس مفاصل در افراد بهبود بیابد و از علائم آزاردهنده و دردناک این مشکل کم بگردد. طی پژوهشی تعیین شده است که وجود ترکیب فعالی در زردچوبه موسوم به کورکومین، در کاهش درد افراد مبتلا به ورم مفاصل مفید است.

2. جلوگیری از ابتلا به آلزایمرتحقیقات درباره دلیل آلزایمر همچنان در جریان است، اما به نظر می رسد که کورکومین موجود در زردچوبه باعث جلوگیری از آلزایمر می گردد. آنتی اکسیدان موجود در این ماده و چای زردچوبه باعث جلوگیری از تخریب های آلزایمر می گردد. مهم تر این است که بعضی دیگر از پژوهش های نشان می دهند که مصرف زردچوبه باعث کاهش فقدان نشانگر سیناپسی و تجمعآمیلوئیدهایی می گردد که در پیشرفت بیماری آلزایمر نقش دارند.

زردچوبه باعث کاهش تخریب سلولی، التهاب، ذخایر آمیلوئید یا پلاک هایی می گردد که موجب بیماری آلزایمر و بیماری های نورودژنراتیو هستند. بیماری های نورودژنراتیو، طیف گسترده ای از بیماری ها هستند که به طور اولیه نورون های مغز را درگیر می نماید و به تدریج باعث ازبین رفتن نورون ها می شوند. کورکومین می تواند باعث کاهش یا مانع از تغییرات پروتئینی مرتبط با تخریب سلولی یا همان بیماری های نورودژنراتیو بگردد.

3. جلوگیری از ابتلا به سرطانچای زردچوبه ویژگی های درمانی زیادی دارد. مثلا خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدان موجود در آن می تواند از سرطان جلوگیری کند. مؤسسات معتبر به این نتیجه رسیده اند که کورکومین موجود در چای زردچوبه دارای خواص ضدسرطانی است و ماده ای دارد که از ابتلا به سرطان جلوگیری می نماید. درواقع، زردچوبه از خطر جهش سلولی می کاهد و رشد تومورها را محدود می نماید. در ضمن مانع از پخش سلول های سرطانی می گردد. کورکومین موجود در چای زردچوبه باعث می گردد تا این ماده در کنار شیمی درمانی و پرتودرمانی برای از بین بردن سرطان استفاده گردد.

4. التیام کولیت زخمیکولیت زخمی یا UC نوعی شرایط مزمن است که باعث ایجاد زخم در انتهای مجاری دستگاه گوارش می گردد. استفاده از چای زردچوبه باعث التیام علائم این بیماری می گردد. تحقیقات نشان داده است که بیمارانِ درحالِ مداوا و بهبودی، با وجود مصرف چای زردچوبه کمتر دچار عود مشکل خود می شوند.

به طور کلی، از دیرباز مصرف زردچوبه برای درمان بسیاری از بیماری های دستگاه گوارش مفید بوده است. برای مثال، زردچوبه در بهبود حال و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر یا IBS نقش مهمی دارد. در سال 2012 پژوهشی روی موش ها نشان داد که کورکومین به کاهش زمان تخلیه غذا از معده به روده کوچک یا به عبارت دیگر تخلیه معده یاری می نماید.

5. تقویت سیستم ایمنیمصرف چای زردچوبه باعث افزایش تقویت ایمنی بدن می گردد. حتی افرادی که دچار اختلالاتی در سیستم ایمنی خود هستند نیز با مصرف این ماده، سیستم ایمنی خود را قوی تر می نمایند. بعضی نظریه ها نشان می دهند که مصرف زردچوبه باعث ایجاد تعال در سیستم ایمنی می گردد.

6. کاهش سطح کلسترول بدکاهش سطح کلسترول بد معروف به LDL باعث جلوگیری از بسیاری مسائل نظیر بیماری های قلبی و سکته مغزی خواهد شد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد، زردچوبه قادر به کاهش سطح کلسترول است. بعضی تحقیقات در سال های گذشته نشان داده اند که مصرف مقدار اندکی از چای زردچوبه می تواند باعث کاهش سطح کلسترول و LDL بگردد.

7. یاری به درمان یوئیتیوئیت، التهاب بافت عنبیه است. یافته ها حاکی از آن است که ماده کورکومین موجود در زردچوبه می تواند نقش داروهای کورتیکواستروئیدی را بدون عوارض جانبی در درمان این بیماری داشته باشد.

8. یاری به کاهش عوارض مسائل قلبی-عروقیمطالعات نشان می دهد که کورکومین با وجود خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی، مزایای زیادی برای قلب دارد. تحقیقی در سال 2012 نشان داد که مصرف روزانه 4 گرم کورکومین 3 روز قبل و 5 روز بعد از جراحی بای پس قلب باعث کاهش خطر سکته قلبی یا حملات قلبی می گردد و 17 درصد از مقدار چنین خطراتی می کاهد.

9. حفاظت از کبد، برطرف سنگ کیسه صفرا و درمان مسائل کبدیمصرف چای زردچوبه به کبد نیز یاری می نماید. مطالعات نشان می دهند که کورکومین از تخریبات کبدی جلوگیری می نماید. این ماده با حفاظت از سلول های کبدی از آسیب هایی که صفرا در بدن ایجاد می نماید، جلوگیری به عمل می آورد. از مزایای آن می توان به افزایش فراوری مایعات صفراوی گوارشی اشاره نمود.

10. جلوگیری و یاری به مسائل دیابت و شُشدر هزاران سال پیش، درمانگرهای سنتی از زردچوبه برای برطرف مسائل دیابت بهره می بردند. مطالعات متنوع روی انسان و حیوان نشان داده که مکمل های زردچوبه ای دارای ویژگی های ضددیابت است. این ماده مفید در برطرف و جلوگیری از مسائل مزمن و مرتبط با شُش ها نیز مفید است. بعضی مطالعات محدود و نه چندان گسترده هم نشان از اثرات مثبت چای زردچوبه و کورکومین در برطرف آسم، فیبروز کیستیک، جراحت و سرطان ریه یا بیماری مزمن انسدادی ریه دارد.

تهیه و آماده سازی چای زردچوبهچای زردچوبه را می توان از زردچوبه خالص یا شکل آسیاب شده و پودری آن تهیه کرد. گفته می گردد که محصولات فراوریی و فراورده های زردچوبه به شکل چای و… دارای مقدار مؤثر بیشتری از کورکومین قابل جذب در بدن است.

برای تهیه چای زردچوبه باید مراحل زیر را درنظر داشته باشید:

4 فنجان آب را بجوشانید؛

1 تا 2 قاشق چای خوری زردچوبه آسیاب شده، رنده شده یا پودری را به آب بیفزایید؛

اجازه بدهید تا ترکیب به دست آمده به مدت 10 دقیقه بجوشد؛

چای را در ظرفی بریزید و بگذارید تا 5 دقیقه خنک بگردد.

بسیاری از افراد برای جذب بهتر و بهبود طعم چای زردچوبه به آن مواد دیگری هم اضافه می نمایند. مثلا:

-اضافه کردن عسل به چای زردچوبه، آن را شیرین می نماید و باعث افزایش خاصیت ضدمیکروبی آن می گردد؛

-شیر چرب، خامه، شیر بادام، شیر نارگیل یا یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل یا کره آب نموده به جذب بهتر چای زردچوبه یاری می نماید، زیرا کورکومین برای حل شدن احتیاج به چربی های سالم دارد؛

-فلفل سیاه حاوی پیپرین هم باعث بهبود طعم چای زردچوبه می گردد و هم باعث جذب بهتر کورکومین است؛

-لیمو، لیمو ترش و زنجبیل هم باعث افزایش خاصیت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی چای زردچوبه هستند و طعم آن را نیز خوشمزه تر می نمایند.

خطرات و عوارض مصرف چای زردچوبهمصرف متعادل چای زردچوبه، مسئله ای برای شما ایجاد نخواهد کرد. اما اگر از موارد زیر چیزی در خود می بینید، قبل از مصرف حتما با پزشک صحبت کنید:

-تورم کیسه ی صفرا یا سنگ کیسه صفرا؛

-انسداد مجاری صفراوی؛

-زخم معده؛

-انواع دیابت ها (مکمل های زردچوبه می توانند موجب کاهش سطح قند خون بشوند).

مصرف بیش ازحد چای زردچوبه می تواند موجب بروز مسائلی بگردد. مثلا:

-افزایش اسید معده که موجب زخم معده می گردد؛

-کاهش آهن خون.

ازآنجایی که مصرف زردچوبه ممکن است باعث کاهش آهن خون بگردد، درصورتی که بخواهید تحت عمل جراحی قرار بگیرید، باید 2 هفته قبل از عمل، مصرف این چای را متوقف کنید. در صورت استفاده از داروهای جلوگیری نماینده از انعقاد خون هم نباید چای زردچوبه مصرف کنید.

گروه های مناسب برای مصرف چای زردچوبهبیشتر افراد برای مصرف چای زردچوبه منعی ندارند. این ماده می تواند موجب کاهش درد و التهابی بگردد که نمونه های شیمیایی آن نظیر داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) با عوارض جانبی ایجاد می نمایند. این داروها برای کاهش درد و التهاب مفید هستند، اما عوارضی چون خون ریزی داخلی، زخم معده و کاهش سلول های سفید خونی را به همراه دارند. همه افراد می توانند از چای زردچوبه به خاطر ویژگی های ضدسرطانی و تقویت سیستم ایمنی استفاده نمایند.

افرادی که دچار تورم و درد ناشی از آن هستند، بیشترین سود را از مصرف چای زردچوبه خواهند برد. افرادی که دیابت دارند یا از داروهای ضدانعقاد خون استفاده می نمایند، باید قبل از مصرف چای زردچوبه با پزشک مشورت نمایند.

منبع: سایت چطور

منبع: راسخون

به "طرز تهیه چای زردچوبه و 10 خاصیت درمانی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه چای زردچوبه و 10 خاصیت درمانی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید