نگاهی به Instax Mini 11؛ ساده ترین دوربین چاپ سریع فوجی فیلم

به گزارش وبلاگ معین، دوربین Instax Mini 11 یک دوربین چاپ سریع مالی از فوجی فیلم است که در واقع مدل ارتقاء یافته Instax Mini 9 به شمار می آید. همان طور که می دانید، شرکت حرفه ای ژاپنی بعد از Instax Mini 9، مدلی تحت عنوان مینی 10 عرضه نکرد و با گذر از آن Instax Mini 11 را برای عرضه به بازارهای بین المللی فرستاد.

نگاهی به Instax Mini 11؛ ساده ترین دوربین چاپ سریع فوجی فیلم

همان طور که نام این دوربین پیداست، Instax Mini 11 از همان فرمت فیلم همیشگی اینستکس مینی استفاده می نماید. با این وجود بهبودهایی هم در آن انجام شده. از جمله این بهبودها و امکانات تازه می توان به یک حالت سلفی تازه در این دوربین اشاره نمود. بعلاوه نوردهی اتوماتیک (Auto Exposure) هم در این دوربین نسبت به نسل های قبلی اش بهبود یافته است.

با این وجود، اینستکس مینی 11 برخلاف مدل های بالارده ای مثل Mini 25/26، Mini 70 و Mini 90 از دریافت حالت های اکسپوژر تازه و قابلیت های ویژه دیگر محروم مانده است. اما در عین حال، اینستکس مینی 11 دوربینی ساده و دوست داشتنی برای عکاسی است که می تواند در شرایط نوری مختلف تصاویر بسیار زیبایی را به ثبت برساند.

در ادامه به ویژگی های مهم این دوربین چاپ سریع نیم نگاهی خواهیم داشت.

ویژگی های کلیدی

  • لنز جمع شونده 35 میلی متری با دیافراگم 12.7
  • کنترل نوردهی تماما اتوماتیک
  • سرعت شاتر متغیر از 1/2 تا 1/250 و فلش همگام آهسته برای عکاسی در نور کم
  • وجود آینه جلوی لنز برای گرفتن تصاویر سلفی
  • حالت سلفی/کلوزآپ
  • فریم شمار اتوماتیک
  • تأمین انرژی از دو باتری قلمی (100 شات)
  • ارائه شده در رنگ های صورتی، سفید یخی، آبی آسمانی، بنفش یاسی، مشکی ذغالی

راه اندازی

استفاده از دوربین Instax Mini 11 برای عکاسی بسیار ساده و سرراست است، آن قدر ساده که حتی بچه ها هم می توانند با آن عکس بگیرند. کافی است دکمه کنار لنز را فشار دهید و دوربین را روشن کنید و از چشم انداز یاب دکمه شاتر را بفشارید تا عکس گرفته گردد؛ احتیاج نیست با هیچ دکمه دیگری سر و کله بزنید. وقتی هم که کارتان تمام شد، کافیست لنز را به داخل بدنه برگردانید تا دوربین خاموش گردد.

این دوربین یک حالت سلفی جالب هم دارد که به لطف وجود یک آینه کوچک در بدنه دوربین، بتوانید از خودتان تصاویر سلفی خوبی بگیرید. برای استفاده از این حالت، کافیست قسمت جلویی لنز را به سمت بیرون بکشید تا عبارت Selfie on ظاهر گردد. البته شاید برای استفاده دقیق از این قابلیت احتیاج داشته باشید که دفترچه راهنمای دوربین را هم مطالعه کنید.

عملکرد عکاسی

این دوربین به طور پیش فرض در حالت عمودی عکاسی می نماید. بنابراین برای تصاویر پرتره گزینه مناسبی است. چشم انداز یاب اینستکس مینی 11 کمی کوچک است، اما تقریبا تمام دوربین هایی که در فرمت اینستکس مینی عکاسی می نمایند هم همین سایز چشم انداز یاب را دارند.

در عمل، ممکن است متوجه شوید که دکمه شاتر اینستکس مینی 11 گاهی به طور تصادفی بیرون می پرد، و با توجه به قیمت بالایی که باید برای فیلم های این دوربین بپردازید، این موضوع کمی آزاردهنده است.

نکته دیگر درباره عکاسی با این دوربین، گرفتن تصاویر سلفی است که اندکی سخت است. این که برای گرفتن سلفی باید لنز را با فشار به بیرون بکشید و برای بازگرداندن به حالت عادی، لنز را سر جایش برگردانید ممکن است در استفاده های طولانی تجربه خوشایندی نباشد.

کیفیت تصاویر

اینستکس مینی 11 به طور کلی و در مقایسه با دوربین های هم تراز خود، کیفیت عکاسی مطلوبی دارد. این دوربین به خوبی شرایط نوری عکاسی را با استفاده از فلش خود تعدیل می نماید. مضاف بر این به نظر می رسد که دو ویژگی سرعت شاتر متغیر و فلش همگام آهسته قدرت تطبیق پذیری بالایی در عکاسی برای اینستکس مینی 11 فراهم می نمایند که نسبت به Mini 9 که فقط سرعت شاتر آن به 1/60 محدود بود، عملکرد بسیار بهتری دارد.

البته هنگام عکاسی در روز، نبود قابلیتی برای خاموش کردن فلش کمی آزاردهنده به نظر می رسد. بعلاوه حالت Infinity هم در این دوربین وجود ندارد، بنابراین برای عکاسی از منظره ها دور شاید گزینه مناسبی نباشد.

مثل بسیاری از دوربین های اینستکس مینی، مینی 11 هم برترین عکس هایش را در شرایط نوری خوب تا به وسیله و از سوژه هایی در فاصله نزدیک می گیرد. نور فلش دوربین هم حداکثر فاصله 2.75 متری را پوشش می دهد. اگر در شرایط نوری ضعیف با این دوربین عکاسی کنید، احتمالا تصاویر خروجی از آن چیزی که فکرش را می کنید تاریک تر باشند. اینجاست که وجود حالت های مختلف برای تنظیم اکسپوژر (مثل مدل مینی 25/26) می توانست این نقطه ضعف را پوشش بدهد.

گرفتن تصاویر سلفی هم همان طور که بالاتر گفته شد، اندکی مشکل است و ممکن است در شرایط نوری ضعیف شاهد هایلایت های شدید باشید. هر چند شرایط در نورهای میانه و قوی اندکی بهتر است.

جمع بندی

همان طور که خواندید، به نظر می رسد اینستکس مینی 11 برای افرادی مناسب است که در پی دوربین های چاپ سریع با نهایت سادگی در استفاده هستند. اگر چه جای خالی تنظیماتی برای بهبود اکسپوژر در این دوربین احساس می گردد.

در همین رابطه اگر در پی دوربین چاپ سریعی با امکانات بیشتر (و البته قیمت بالاتر) می شد، ما Instax Mini 70 را به شما پیشنهاد می کنیم.

نکات مثبت

  • استفاده بسیار آسان
  • تأمین انرژی فقط از دو باتری قلمی
  • ارتقای نوردهی اتوماتیک نسبت به نسل قبلی

نکات منفی

  • نبود گزینه ای برای جبران نوردهی
  • احتمال بالای فشردن اتفاقی دکمه شاتر
  • مکانیزم نه چندان جالب برای حالت سلفی
  • نبود امکان غیرفعال کردن فلش

منبع: dpreview

منبع: دیجیکالا مگ

به "نگاهی به Instax Mini 11؛ ساده ترین دوربین چاپ سریع فوجی فیلم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگاهی به Instax Mini 11؛ ساده ترین دوربین چاپ سریع فوجی فیلم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید