تورم فراوری محصولات صنعتی از 56 درصد گذشت
به گزارش وبلاگ معین، تازه ترین گزارش مرکز آمار ایران از تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات صنعتی در داخل کشور نشان می دهد تورم سالانه تولیدکننده محصولات صنعتی در زمستان 1400 نسبت به مدت مشابه سال قبل به 56.7 درصد رسید که نسبت به تورم سالانه این بخش در پاییز سال گذشته 13 درصد کاهش داشته است. در این فصل در میان زیربخشهای مختلف صنعتی کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به زیربخشهای ساخت فراورده های توتون و تنباکو با 25 درصد، ساخت محصولات دارویی، مواد شیمیایی مورد استفاده در داروسازی و محصولات دارویی گیاهی با 34.8 درصد و ساخت وسایل نقلیه موتوری، تریلرو نیم تریلر با 36.7 درصد و بیشترین تورم سالانه به ترتیب مربوط به زیربخشهای ساخت مواد شیمیایی و فراورده های شیمیایی با 73.9 درصد، ساخت چوب و فراورده های چوب و چوب پنبه، به جز مبلمان؛ ساخت کالاها از نی و مواد حصیربافی با 69.8 درصد و ساخت سایر محصولات کانی غیرفلزی با 68.5 درصد بوده است.

بر اساس این گزارش تورم نقطه به نقطه فراوریکننده محصولات صنعتی در فصل زمستان1400 نیز به 40.7 درصد رسید. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی به وسیله فراوریکنندگان محصولات صنعتی به ازای فراوری کالاهای خود در داخل کشور، در فصل زمستان 1400 نسبت به فصل زمستان 1399، 40.7 درصد افزایش داشته است. این شاخص نسبت به پاییز سال 1400، معادل 5.7 درصد کاهش داشته است. در میان زیربخشهای مختلف صنعتی، کمترین تورم نقطه به نقطه مربوط به زیربخشهای ساخت وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیم تریلر با 20.6 درصد، ساخت محصولات رایانه ای، الکترونیکی و نوری با 26.4 درصد وساخت محصولات دارویی، مواد شیمیایی مورد استفاده در داروسازی و محصولات دارویی گیاهی با 28.2 درصد و بیشترین تورم نقطه به نقطه به ترتیب مربوط به زیربخشهای ساخت سایر محصولات کانی غیرفلزی با 61.4 درصد، چاپ و تکثیر رسانه های ضبط شده با 55.9 درصد و فراوری پوشاک با 51.6 درصد بوده است.
بعلاوه تورم فصلی در این بخش در زمستان سال گذشته به 7.8 درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل 2.1 واحد درصد کاهش دارد. در فصل مورد آنالیز در میان زیربخشهای مختلف صنعتی، کمترین تورم فصلی مربوط به زیربخشهای ساخت چوب و فراورده های چوبی با 1.5 درصد، ساخت وسایل نقلیه موتوری، تریلرو نیم تریلر با 1.9 درصد و ساخت محصولات دارویی، مواد شیمیایی مورد استفاده در داروسازی و محصولات دارویی گیاهی با 2 درصد و بیشترین آن به ترتیب مربوط به زیربخشهای ساخت کُک و فراورده های حاصل از پالایش نفت با 18 درصد، ساخت فراورده های توتون و تنباکو با 12.5 درصد و ساخت سایر تجهیزات حمل ونقل با 11 درصد بوده است.
منبع: اتاق بازرگانی ایران