مگابیت و مگابایت چه تفاوتی با هم دارند؟

به گزارش وبلاگ معین، با وجود اینکه مگابیت و مگابایت کلمات مشابهی محسوب می شوند، اما در حقیقت واحدهای اندازه گیری مختلفی هستند. در ادامه به کاربرد این دو واحد می پردازیم و تفاوت آن ها را یکدیگر شرح می دهیم.

مگابیت و مگابایت چه تفاوتی با هم دارند؟

بیت در برابر بایت

اگر از طرح های مربوط به شرکت های خدمات اینترنتی استفاده می کنید، احتمالا متوجه شده اید که این شرکت ها سرعت طرح های دلخواه خود را به صورت مگابیت در ثانیه مطرح می نمایند. از طرف دیگر معمولا اپراتورهای موبایل، حداکثر استفاده شما را از نظر مگابایت یا گیگابایت اندازه گیری می نمایند.

بعضی افراد فکر می نمایند که این دو واحد یکسان هستند. با این حال، بیت و بایت واحدهای اندازه گیری متمایزی محسوب می شود که برای کارنمودهای گوناگونی استفاده می شوند. هر بایت از 8 بیت تشکیل شده است. بنابراین یک مگابایت برابر با هشت مگابیت و هشت مگابایت برابر 64 مگابیت است.

همچنین در زبان انگلیسی هم مخفف آن ها با یکدیگر تفاوت دارند. مخفف بیت در انگلیسی حرف کوچک b است (مگابیت به صورت Mb یا Mbit نوشته می شود) و برای مخفف بایت حرف عظیم B مورد استفاده قرار می گیرد (مگابایت به صورت MB نوشته می شود). زمانی که سرعت مطرح می شود، مگابیت در ثانیه و مگابایت در ثانیه معمولا در متن های انگلیسی به صورت Mbps و MB/s قرار می گیرند.

تبدیل بیت به بایت

برای بهتر نشان دادن این تفاوت، از یک سناریو در دنیای واقعی استفاده می کنیم. فرض کنید از شرکت خدمات اینترنتی طرح ADSL با سرعت 16 مگابیت در ثانیه خریداری نموده اید. این یعنی در بهترین شرایط ممکن، در هر ثانیه می توانید 2 مگابایت را دانلود کنید. در نتیجه دانلود یک فایل 100 مگابایتی 50 ثانیه طول می کشد.

اندازه گیری با بیت

همان طور که گفتیم، بیت عمدتا توسط شرکت های خدمات اینترنتی استفاده می شود و بیشتر تحت عنوان بیت ریت از این واحد یاد می شود. برای بسیاری از کاربران این سؤال پیش آمده که چرا سرعت اینترنت آن ها به اندازه بیت ریت وعده داده شده نیست. این موضوع به تفاوت بین پهنای باند و سرعت برمی شود. پهنای باند شبکه شما به حداکثر مقدار اطلاعاتی که می تواند در یک دوره زمانی تعیین، مانند 1 ثانیه، انتقال دهد اشاره دارد.

از طرف دیگر، سرعت شبکه شما سرعت واقعی تبادل اطلاعات از یک سرور آنلاین به سیستم یا برعکس است. این سرعت با توجه شرکت خدمات اینترنتی، نوع ارتباطات و مکان ها می تواند تفاوت زیادی داشته باشد.

بهره گیری از بایت

بایت برای تقریبا تمام موارد مربوط به اندازه فایل و ذخیره سازی آن ها استفاده قرار می گیرد. تمام اشکال ذخیره سازی-از درایوهای SSD گرفته تا سرویس های ذخیره سازی ابری-برحسب ظرفیت بایت بیان می شوند. اندازه گیری حجم فایل های موجود در سیستم شما هم مبتنی بر بایت است.

دلیل استفاده از بایت به جای بیت برای اندازه گیری حجم فایل ها، به کامپیوترهای اولیه برمی شود. هر بیت می تواند مقدار صفر یا یک داشته باشد. وقتی با هم ترکیب می شوند، یک بایت را ایجاد می نمایند که کمترین مقداری است که کامپیوتر می تواند بخواند و پردازش کند. سپس در این کامپیوترهای اولیه، هر بایت به یک کاراکتر متنی اختصاص داده می شد.

از آن موقع، فایل ها بسیار پیچیده تر شده اند و بایت هم دیگر یک مقدار بسیار کوچک برای اندازه گیری محسوب می شود. در نتیجه، بیشتر فایل های موجود در کامپیوتر حداقل یک کیلوبایت یا 1024 بایت هستند.

مگا، گیگا، ترا و دیگر موارد

هنگام اندازه گیری داده ها بر حسب بیت ها یا بایت ها، باید بدانید که این نام های پر استفاده در واقع نشان دهنده چه چیزی هستند؛

  • 1024 کیلوبایت = 1 مگابایت
  • 1024 مگابایت = 1 گیگابایت
  • 1024 گیگابایت = 1 ترابایت

همچنین برای خرید طرح های اینترنت هم بهتر است از نحوه تبدیل آن ها باخبر باشید تا ببینید یک طرح اینترنتی در بهترین حالت در دنیای واقعی چه سرعتی برای شما ارائه می نماید؛

  • 16 مگابیت در ثانیه = دانلود 2 مگابایت در ثانیه
  • 8 مگابیت در ثانیه = دانلود 1 مگابایت در ثانیه
  • 4 مگابیت در ثانیه = دانلود 512 کیلوبایت در ثانیه

در نهایت بار دیگر باید یادآوری کنیم که چنین سرعت هایی در بهترین حالت برای شما ارائه می شوند و با توجه به شرایط مختلف، احتمالا در نهایت با سرعت کمتری روبرو می شوید.

  • همه چیز درباره اینترنت WiFi؛ مودم، روتر، مش و…

منبع: How To Geek

منبع: دیجیکالا مگ

به "مگابیت و مگابایت چه تفاوتی با هم دارند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مگابیت و مگابایت چه تفاوتی با هم دارند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید