چاقی تهدید جدی برای سلامت بچه ها است
به گزارش وبلاگ معین، ایرنا/عضو هیات علمی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید براینکه چاقی در بین بچه ها در حال افزایش است، گفت: درگیری افراد با چاقی در سنین پایین و کودکی سلامت آنان را به مخاطره جدی می اندازد.

دکتر محمد امانی اضافه کرد: بچه های که درگیر چاقی و اضافه وزن می شوند، حتما عوارض ناشی از این عارضه را در سنین پایین تری تجربه خواهند کرد.
وی اظهار داشت: لازم است نظام بهداشتی برنامه ریزی منسجمی برای پیشگیری از این بلای عظیم داشته باشد و اقدامات خود را در سطح وسیع تری اجرا کند، البته تک تک ما هم باید مسئول سلامتی خانواده های مان باشیم.
این متخصص گوارش و کبد ادامه داد: فرزندان احتیاج دارند پدر و مادر سالم داشته باشند و در کنار آنها، مراحل زندگی را با سلامتی و تندرستی سپری نمایند.
وی تاکید نمود: نباید به خاطر چیزهای ساده ای که می توان از آنها جلوگیری کرد، فرزندان را درگیر بیماری و احتمالا مرگ و میر کرد. بعلاوه همه باید کوشش کنیم تا انسان های سالمی را تحویل جامعه دهیم.
ورزش و تغذیه مناسب مهمترین عامل حفظ و ارتقای سلامتی
امانی ورزش و تغذیه مناسب را مهمترین عامل حفظ و ارتقای سلامتی مردم اظهار داشت و گفت: مردم به خصوص بچه ها با تحرک بدنی مناسب و دوری از غذاهای ناسالم می توانند از بروز چاقی جلوگیری نمایند.
وی بر لزوم تحرک کافی و منظم تاکید و به مردم توصیه کرد که روزانه حدود نیم ساعت تحرک بدنی مناسب انجام دهند تا هم از عوارض چاقی به دور باشند و هم سلامتی آنان حفظ گردد.
متخصص گوارش و کبد گفت: ورزش و تحرک مناسب، مزایایی فراوانی دارد که از جمله آن می توان از کاهش بروز سرطان نام برد.
عضو هیات علمی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پرهیز از مصرف غذاهای پرکالری و توجه به مراقبت های بهداشتی و انجام آزمایش های دوره ای، مهمترین عوامل پیشگیری از چاقی هستند.
کبد چرب، شایعترین دلیل پیوند و نارسایی کبدی
امانی اظهار داشت: امروزه شایعترین دلیل پیوند کبد و نارسایی کبدی ناشی از کبد چرب است و مردم باید به شدت از آن دوری نمایند.
وی اضافه کرد: کبد چرب از بیماری های مرتبط با چاقی و اضافه وزن است که می تواند در فرایند بیماری با التهاب در کبد و ایجاد فیبروز و در نهایت سیروز همراه گردد.
امانی تاکید نمود: بیماران مبتلا به کبد چرب معمولا قند خون مختل و چربی خون بالا دارند و در جهت زندگی عوارضی مانند سکته قلبی و مغزی پیدا می نمایند.
چاقی چه عوارضی دارد؟
استاد دانشگاه تهران درباره عوارض متعدد چاقی هم گفت: از عوارض مهم چاقی و اضافه وزن، بیماری های مزمن و مهمی همانند دیابت، فشارخون و کبد چرب است.
امانی گفت: چاقی با انواع سرطان های گوارش مانند روده عظیم، کبد، لوزالمعده و معده و حتی سرطان های پستان و رحم هم در ارتباط است.
وی یکی دیگیر از عوارض چاقی را احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی اظهار داشت و گفت: سکته ها از عوامل مهم مرگ و میر و ناتوانی افراد هستند.
امانی با بیان اینکه چاقی می تواند سبب آسیب های مفاصل و ناتوانی در حرکت گردد، گفت: بیمارانی که دچار آرتروز مفاصل زانو هستند علایم آنها با 10 درصد کاهش وزن به اندازه زیادی کم می گردد و این اندازه کاهش وزن سبب بهبود قابل ملاحظه درگیری کبد هم می گردد.
وی، تحرک نداشتن، پشت میز نشینی، زندگی شهری، مصرف غذاهای پرکالری را عامل مهم بروز چاقی در افراد دانست و به مردم توصیه کرد از این رفتارهای پرخطر دوری نمایند.
منبع: همگردی