عوامل مهم خشک شدن برگ سیکاس و راه های درمان آن

به گزارش وبلاگ معین، سیکاس، گیاه بومی منطقه ها گرمسیر ژاپن است که در منطقه ها سردسیر به عنوان گیاه خانگی نگه داری می شود. یکی از سختی های پرورش این گیاه زیبا، خشک شدن برگ های آن است. البته خشک شدن برگ سیکاس مسئله نسبتا رایجی در زیست این گیاه به شمار می رود و علل مختلفی دارد.

عوامل مهم خشک شدن برگ سیکاس و راه های درمان آن

البته نگهداری سیکاس کار سختی نیست، اما مراقبت های خاص خودش را دارد و چنانچه به درستی از آن مراقبت نکنید ممکن است با مسائل زیادی روبرو شوید.

اگر شما هم در منزل خود میزبان این گیاه زیبا هستید با وبلاگ معین همراه باشید تا علت توقف رشد سیکاس را بدانید و روش جلوگیری از خشک شدن برگ های آن را بیاموزید.

همچنین برای درمان بیماری های گیاه سیکاس می توانید پس از ثبت سفارش از طریق شماره 1471 یا صفحه نگهداری از گیاهان آپارتمانی ، با متخصصان پرورش گل وگیاه وبلاگ معین مشورت نمایید.

نکات کلیدی

  • کمبود منیزیم و منگنز یکی از دلایل زرد و خشک شدن برگ های سیکاس است. به همین علت بهتر است با استفاده از یک کود غنی در پتاسیم و منیزیم گیاه خود را تقویت کنید.
  • کودی که برای سیکاس مصرف می شود علاوه بر منگنز، باید حاوی مقادیری از عناصر معدنی و کلات آهن باشد تا از خشک شدن برگ سیکاس جلوگیری شود.
  • گاهی اوقات ممکن است زرد و خشک شدن برگ سیکاس به علت زهکشی ضعیف خاک آن باشد و باید خاک را زهکشی کنید. برای این کار باید گیاه را از خاک خارج نمایید و کمی پوده به خاک اضافه کنید تا خاک به راحتی آب را تخلیه کند.

آشنایی با گیاه سیکاس

سیکاس گیاهی با تنه ضخیمی و برگ های بلند است که رشد آهسته ای دارد. این گیاه گرم سیری و باستانی بذر تولید می کند، اما گل و میوه ندارد.

سیکاس برای باغبانی های فصلی و پرورش دهندگان تازه کار بسیار مناسب است چون نگه داری آن هم کار بسیار ساده ای است و دشواری خاصی ندارد.

بهترین وقت برای کاشتن این گیاه در اوایل بهار یا اواخر پاییز است. این گیاه رشد کند و آهسته ای دارد و در هر سال نهایت یک برگ شاخه تازه همراه با برگ هایی شبیه به پر تولید می کند.

گیاه سیکاس بسیار مقاوم است و در آپارتمان و فضای منزل هم قابل نگه داری است. این گیاه به علت رشد کمی که دارد گیاهی گران قیمتی است و جلوه لوکسی دارد.

سرویس نگهداری از گیاهان آپارتمانی را از کارشناسان کاربلد وبلاگ معین بخواهید!

  • تعویض خاک و کوددهی
  • آفت کشی و هرس کردن
  • تعویض گلدان
  • کاشت گیاه

نگهداری از گیاهان آپارتمانی با تیم وبلاگ معین

سرویس نگهداری از گیاهان آپارتمانی را از کارشناسان کاربلد وبلاگ معین بخواهید!

  • تعویض خاک و کوددهی
  • آفت کشی و هرس کردن
  • تعویض گلدان
  • کاشت گیاه

نگهداری از گیاهان آپارتمانی با تیم وبلاگ معین

دلایل زرد شدن برگ های سیکاس

زرد شدن سیکاس یکی از مسائلی است که ممکن است هنگام مراقبت از این گیاه با آن روبرو شوید.

بهتر است با مشاهده زرد شدن برگ های سیکاس در اولین فرصت برای یافتن علت و درمان اقدام کنید تا بتوانید به راحتی جلوی پیشروی عاملی که موجب زرد و خشک شدن برگ سیکاس می شود را بگیرید.

در این بخش به بررسی هفت علت زرد شدن برگهای سیکاس می پردازیم.

1. کمبود عناصر ضروری خاک

کمبود منیزیم و منگنز یکی از دلایل زرد شدن برگ های سیکاس و خشک شدن آن است. به همین علت بهتر است با استفاده از یک کود غنی در پتاسیم و منیزیم گیاه خود را تقویت کنید. اگر تغییر رنگ به شکل لکه ای و رگه مانند باشد، نشان می دهد گیاه به کمبود منگنز مبتلا شده است.

کیلات منیزیم که با نام کلات یا چنگاله هم عرضه می شود، ترکیب شده در آهن است و راه مناسبی برای رفع کردن این کمبود محسوب می شود. در این نوع ترکیبات، منیزیم سولفات به عنوان یک سیراب کننده به خاک افزوده می شود.

این که از چه کودی استفاده می کنید فرقی ندارد؛ فقط باید توجه کنید که کود انتخابی علاوه بر منگنز، باید حاوی مقادیری از عناصر معدنی و کلات آهن باشد تا از خشک شدن برگ سیکاس جلوگیری شود و به حفظ سبز بودن برگ ها کمک کند.

یکی از مواد مغذی برای گیاه، شیر است. شیر برای رشد و تقویت گیاهان بسیار مناسب است و با استفاده از آن دیگر نگرانی بابت انتشار مواد سمی ناشی از کودهای شیمیایی را نخواهید داشت.

همین که برگ ها دوباره سبزی و نشاط خود را به دست آوردند و برگ های جوان درحال رشد بودند، برگ های کهنه، پیر و زرد را جدا کنید.

2. زرد و خشک شدن برگ سیکاس به علت یخ زدگی

با این که گیاه سیکاس دربرابر سرما مقاوم است و می تواند جان سالم به در ببرد ولی باز هم اثرات منفی آن باعث خشک شدن برگ سیکاس و آسیب آن خواهد شد. هوای سرد یکی دیگر از دلایل زرد شدن برگ های سیکاس است.

در صورت سرد شدن هوا، ریشه گیاه حتی اگر غنی باشد نمی تواند عناصر ضروری را از خاک دریافت کند. اگر این رخ داد منتظر بمانید تا هوا گرم شود.

گاهی اوقات ممکن است علاوه بر زردی برگ ها، شاهد قهوه ای شدن آن ها هم باشید. برگ های آسیب دیده و مرده را تا گرم شدن هوا به حال خود بگذارید. بعد از خشک شدن برگ سیکاس همه آن ها را از محل اتصال به تنه گیاه جدا کنید. با این کار به زودی شاهد به وجود آمدن برگ های تازه خواهید بود.

3. درگیر شدن گیاه با حشره ای به نام شپشک

شپشک از جمله آفات گیاه سیکاس است که به آن حمله می کند و به مرور زمان باعث زرد شدن و سپس خشک شدن برگ سیکاس می شود. پیدا کردن این حشره آسان است و کافی است تنها به بخش زیرین برگ پنهان گیاه نگاهی بیندازید.

این حشره همان جا می چسبد و از شیره گیاه تغذیه می کند. به محض یافتن این حشره در برگ گیاه، فورا اقدام به کندن برگ های آسیب دیده کنید و آن ها را از بین ببرید. این برگ ها را در کمپوست های گیاه نریزید.

برای پیشگیری از مسائل احتمالی، روغن باغبانی را به تمام بخش های سیکاس اسپری کنید. البته خوب است موقع خرید، گیاه را از نظر وجود حشرات و آفات مختلف مورد بررسی قرار دهید. این روش باعث می شود از ورود آفات به منزل جلوگیری کنید.

البته این بررسی ها نباید فقط محدود به زمان ورود گیاه سیکاس به خانه شود، بلکه باید همیشه تمام بخش های گیاه مانند زیربرگ ها، محل تلاقی خاک و ساقه و موارد دیگر را به خوبی چک کنید.

می توانید برای راحت شدن از دست شپشک ها از صابون حشره کش هم استفاده کنید. برای این کار بهتر است گیاه را به یک جای خنک انتقال دهید و مخلوطی از آب و صابون حشره کش را به گیاه اسپری کنید.

محاسبه رایگان هزینه نگهداری از گیاهان آپارتمانی!

4. خشک شدن برگ سیکاس به علت شوک جابه جایی

یکی دیگر از دلایل زرد و خشک شدن برگ سیکاس، وارد شدن شوک ناگهانی به گیاه است. اگر با خارج کردن ریشه و کاشت ناگهانی آن در محل دیگری باعث اختلال در رشد گیاه شدید پس باید منتظر زرد شدن برگ ها یا حتی ریزش آن ها باشید.

البته این مسئله نگران کننده نیست؛ چون بعد از این که گیاه به محیط تازهش عادت کرد و ریشه های آن گسترده شدند، دوباره برگ های تازه می دهد. همچنین می توانید از روش های درمان شوکه شدن گیاهان استفاده کنید.

بهتر است که بستر حیات گیاه و محل زندگی آن را خیلی تغییر ندهید؛ چون این گیاه هم در اثر جابه جایی زیاد، برگ هایش را از دست می دهد. اگر به تازگی این گیاه را خریداری کرده اید، باید به آن فرصت دهید تا به محیط تازهش عادت کند.

حتی ممکن است در این مسیر، برگ های صدمه دیده دچار رنگ پریدگی شوند و شاهد خشک شدن برگ سیکاس باشید؛ در اینصورت لازم است که رطوبت محیط را در حد مناسب حفظ کنید تا گیاه با شرایط اقلیمی تازه خود سازگار شود.

(برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علت پژمرده شدن گل بعد از تعویض گلدان کلیک کنید.)

5. زرد و خشک شدن برگ سیکاس به علت آفتاب سوختگی

آفتاب زیاد می تواند باعث سوختن برگ شود و رنگ آن ها را کاملا عوض کند. البته سیکاس می تواند در نور زیاد رشد کند؛ اما باید زمان زیادی را صرف هماهنگ شدن با محیط کند.

بهترین مکان برای سیکاس جایی است که از نور کافی و سایه نسبی برخوردار باشد تا از خشک شدن برگ سیکاس و زرد شدن آن ها پیشگیری شود. بهتر است سیکاس های تازه کاشته شده یا تکثیر شده و جوان را در یک مکان خنک و دارای سایه قرار دهید.

درمان زردی برگ سیکاس

علت زرد شدن برگ سیکاس به عوامل مختلفی بستگی دارد که بررسی کردیم. اما در این قسمت می خواهیم به درمان زردی برگ سیکاس بپردازیم.

گاهی اوقات ممکن است زرد شدن سیکاس به علت زهکشی ضعیف خاک آن باشد و باید خاک را زهکشی کنید. برای این کار باید گیاه را از خاک خارج نمایید و کمی پوده به خاک اضافه کنید تا خاک به راحتی آب را تخلیه کند.

همچنین به منظور درمان زردی برگ سیکاس می توانید اقدامات زیر را هم انجام دهید:

  • از مکمل منیزیم استفاده کنید.
  • به هیچ عنوان گیاه را در مقابل نور مستقیم خورشید قرار ندهید.
  • در زمستان گیاه را به یک مکان گرم منتقل کنید.
  • آبکمک گیاه را زمانی انجام دهید که حدودا یک بند انگشت از بالای خاک خشک شده باشد.
  • سالی یک مرتبه در بهار به آن کود دهید.
  • رطوبت محیط را افزایش دهید.
  • آفات و بیماری ها را بررسی کنید.
  • رطوبت محیط را تا جای ممکن افزایش دهید.

به جز مواردی که نام بردیم، کمبود نیتروژن هم می تواند یکی از علل زردی و خشک شدن برگ سیکاس باشد. به همین علت در صورتی که شک داشتید که برای سیکاس از چه کودی استفاده کنید، بهتر است از کودهایی با تمرکز بر نیتروژن بهره بگیرید یا از کود گیاهی طبیعی برای گیاهان آپارتمانی استفاده نمایید.

مراقبت و نگهداری از گیاهان آپارتمانی با تیم وبلاگ معین

بیماری های گیاه سیکاس

عوامل بسکمک موجب بروز بیماری های گیاه سیکاس می شوند. البته این موارد فقط مخصوص سیکاس نیستند و بیشتر گیاهان در برابر این تهدیدات که نیازهای اولیه زیستی آن ها را با مشکل روبرو می کنند، آسیب پذیر هستند و به سرعت در مقابل آن واکنش نشان می دهند.

در ادامه به چند مورد از انواع بیماری های گیاه سیکاس و عوامل بیماری زای آن اشاره می کنیم:

1. پیچ خوردن برگ ها

شاید پیچ خوردگی برگ ها را نتوان به عنوان یک بیماری قطعی معرفی کرد؛ اما قطعا می تواند پیش زمینه بروز بیماری ها و ضعیف تر شدن سیکاس باشد.

زیرا این مشکل بر اثر کمبود نور برای گیاه اتفاق می افتد و از آنجا که نور منبع مهم تغذیه و رشد برای گیاه است کمبود آن مسائل زیادی ایجاد خواهد کرد.

بنابراین لازم است برای پیشگیری از خشک شدن برگ سیکاس و ضعیف شدن آن، بلافاصله محل قرارگیری گیاه را عوض کنید و آن را به یک جای پرنور انتقال دهید.

2. لکه های قهوه ای روی گیاه

روند ایجاد لکه های قهوه ای روی گیاهانی که پیر هستند، امری عادی است و مقطعی از زیست آن ها را تشکیل می دهد. اما اگر این لکه ها روی گیاه جوان و تازه روئیده ایجاد شده باشد یا به طور ناگهانی زیاد شود، نشان دهنده وجود شته در گیاه است.

در اینصورت باید گیاه را از سایر گیاهان جدا کرده و در قرنطینه قرار دهید و با استفاده از سم های مخصوص، آفات را از جان گیاه پاک کرده و از بین ببرید.

3. برگ تازه ندادن و خشک شدن برگ سیکاس

به علت توقف رشد سیکاس که می تواند ناشی از کمبود منابع تغذیه و نور کافی باشد، گیاه برگ تازه نمی دهد و حتی ممکن است به مرور با خشک شدن برگ سیکاس ، گیاه از بین برود.

برای حل این مشکل از کودهای مقوی طبق دستورالعمل های مخصوص هر کود و در فواصل زمانی مناسب استفاده کنید و برای تأمین نور کافی، سیکاس را به محل مناسب منتقل کنید.

استفاده از تفاله قهوه برای گیاهان آپارتمانی نیز روش مناسب است که تأثیر شگفت انگیزی در تقویت آن ها دارد.

4. شپشک سپردار

شپشک سپردار از دیگر بیماری های گیاه سیکاس است که روی برگ های گیاه، لکه های قهوه ای ایجاد می شود و ظاهر گیاه را زشت می کند. منبع تغذیه این شپشک از شیره سیکاس است.

اگر تعداد آن زیاد شود با مسائلی مثل زرد و خشک شدن برگ سیکاس و در نهایت با ریزش برگ روبرو خواهد شد. برای از بین بردن این حشرات می توانید از یک حشره کش مخصوص استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: 4 روش برای تکثیر سیکاس!

5. قارچ زدن ریشه و تنه گیاه

در این بیماری آن قسمت از ساقه که به خاک نزدیک است دچار پوسیدگی می شود. سپس موجب خشک شدن برگ سیکاس می شود و برگ ها از دست می روند. این بیماری می تواند به خاطر آبکمک بیش از حد گیاه باشد.

برای جلوگیری از این مشکل و رفع آن می توانید اقداماتی نظیر آبکمک متعادل، قرار دادن آن در محیط تمیز و پاکیزه و ضدعفونی کردن خاک انجام دهید.

همچنین می توانید به جای استفاده از کوددهای شیمیایی، از درمان خانگی قارچ گیاهان آپارتمانی استفاده کنید.

6. زرد شدن برگ گیاه

در مورد این موضوع پیش تر توضیح دادیم. اما به صورت کلی برای این مشکل باید ببینید که کدام بخش گیاه زرد شده است. به این ترتیب اگر برگ های مسن و کناری گیاه زرد شده بودند طبیعی است و جای نگرانی نیست.

فقط برگ های پیر را از گیاه جدا کنید. اما اگر برگ های جوان تر با این مشکل روبرو شدن باید ببینید که زرد شدن آن ها با چه شرایطی رخ می دهد. به برخی از موارد آن می پردازیم:

  1. اگر برگ ها به شکل تکی زرد شدند، احتمالا گیاه دچار کمبود آهن شده است. حتی کوددهی زیاد هم می تواند علتی برای این اتفاق باشد.
  2. اگر زرد و خشک شدن برگ سیکاس به طور دسته جمعی اتفاق می افتد، ایراد از نوع خاک و مقدار آبکمک است. اگر خاک گیاه زهکشی مناسبی نداشته باشد ریشه ها پوسیده می شوند و برگ ها هم زرد و خشک می شوند.

7. مبتلا شدن به شپشک آردآلو

شپشک آردآلو یکی از آفات گیاه سیکاس است که موجب زرد و خشک شدن برگ سیکاس و در نهایت بیماری گیاه می شود.

برای رفع این مشکل بهتر است مقداری پنبه را به الکل آغشته کنید و از طریق آن شپشک ها را جدا کنید. استفاده از حشره کش های مخصوص نیز برای از بین بردن شپشک خیلی تاثیر دارد.

توجه داشته باشیدکه استفاده بیش از حد از حشره کش ممکن است موجب خشک شدن برگ سیکاس و بیمار شدن آن شود.

نتیجه گیری

گیاه سیکاس یکی از گیاهان زینتی و لوکس است که اغلب مردم آن را به عنوان گیاه آپارتمانی نیز برگزیده اند و از آن نگه داری می کنند. اگرچه نگه داری از گیاه سیکاس کار سختی نیست و به سادگی می توان از آن مراقبت کرد؛ اما اگر کمی غفلت کنید، گیاه دچار بیماری می شود و رفع کردن آن کمی سخت و زمان بر است.

برای مثال یکی از مسائلی که ممکن است برای گیاه رخ دهد، خشک شدن برگ سیکاس است که با راهکارهای ارائه شده در این مطلب می توانید مانع از بروز این مشکل شوید.

سوالات متداول

چرا برگ دهی سیکاس متوقف می شود؟

اگرچه این گیاه رشد بسیار کند و آرامی دارد، اما اگر رشد آن کاملا متوقف شود و در طول سال حتی یک برگ تازه هم به آن اضافه نشود، احتمال این که خاک آن کمبود مواد غذایی داشته باشد بسیار زیاد است.

آیا استفاده از کودهای معمولی همیشه برای سیکاس مناسب است؟

خیر. زیرا سیکاس برای طراوت و سبز بودن دائم خود نیاز به ریزمغذی هایی مثل منیزیم دارد و این عنصر در همه کودهای معمولی موجود نیست.

چه مکانی برای نگهداری سیکاس مناسب است؟

بهترین مکان برای سیکاس جایی است که از نور کافی و سایه نسبی برخوردار باشد تا از خشک شدن برگ سیکاس و زرد شدن آن ها پیشگیری شود. بهتر است سیکاس های تازه کاشته شده یا تکثیر شده و دانه های جوان را در یک مکان خنک و دارای سایه قرار دهید.

منبع: آچاره

به "عوامل مهم خشک شدن برگ سیکاس و راه های درمان آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عوامل مهم خشک شدن برگ سیکاس و راه های درمان آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید