پیشنهاد مرکز پژوهش های مجلس برای تشکیل کمیته مقابله با کرونا در دانشگاه ها، تعطیلی تمام مدارس و دانشگاه ها تا سرانجام اسفند
به گزارش وبلاگ معین، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی پیشنهاد نموده که علاوه بر تعطیلی تمامی مدارس و دانشگاه های دولتی و غیردولتی کشور تا سرانجام اسفندماه، برای جبران عقب ماندگی های تحصیلی به میزان روزهای تعطیل شده به سال تحصیلی افزوده گردد.

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی وبلاگ معین به نقل از مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، این مرکز در یک آنالیز کارشناسی گزارشی با عنوان نحوه مواجهه نظام آموزشی کشور با ویروس کرونا منتشر نموده است.
در بخش هایی از این گزارش به پیشنهادات و توصیه های مراقبتی برای دانشگاه های ایران اشاره شده است.
این گزارش به توصیه های مراقبتی جدی که مراجع دانشگاهی درخصوص ویروس کرونا ارائه داده اند اشاره نموده است.
این توصیه ها عبارتند از: حتی الامکان از منزل خارج نشوید، در منزل از اتاق خود خارج نشوید و از سرویس بهداشتی مجزا بهره ببرید.
همه اینها در صورتی است که حدود 13 میلیون دانش آموز و بیش از 3.5 میلیون دانشجو، یعنی جمعیتی حدود 16.5 میلیون نفر روزانه از منزل خارج می شوند، از وسایل و امکانات عمومی استفاده می نمایند و بدون داشتن تجهیزات بهداشتی اولیه با دیگران ارتباط برقرار می نمایند.
راهکارهای ارائه شده ازسوی وزارت آموزش و پرورش و وزارتین متولی آموزش عالی و آموزش پزشکی به دانش آموزان و دانشجویان بیشتر از جنس توصیه های رعایت بهداشت فردی همچون شست وشوی دست، عدم تجمع در یک مکان واحد، تعطیلی فعالیت های ورزشی، توزیع بروشورهای مورد احتیاج و مواردی از این دست است.
این در حالی است که از یکسو تجهیزات مراقبت بهداشتی همچون ماسک و محلول های ضدعفونی نماینده در مدارس و دانشگاه یافت نمی گردد و دوم آنکه حضور دانش آموزان و دانشجویان در کلاس درس و محوطه مدارس و دانشگاه ها، خود به معنای تجمع در مکان واحد است.
با توجه به طول دوره کمون ویروس کرونا از یکسو و در اختیار نبودن کیت های تشخیصی در مدارس و دانشگاه ها و نیز جمعیت بالای دانش آموزان و دانشجویان، امکان رصد و پایش لحظه ای شیوع این ویروس در مدارس و دانشگاه وجود ندارد.
همچنین توصیه وزارتخانه های متولی حوزه آموزش و پرورش عمومی و آموزش عالی به خانواده ها مبنی بر عدم حضور فرزندانشان در مدارس و دانشگاه ها در صورت بروز علائم بیماری، توصیه ای غیرمنطقی و کارشناسی نشده است، زیرا بروز علائم بیماری به معنای آن است که فرد بیمار دوره کمون و نهفتگی بیماری را طی نموده است و در طول آن مدت در کلاسهای درس حضور یافته است که این خود به معنای امکان انتقال بیماری به دیگر افراد است.
مضافاً اینکه واسپاری اختیار به خانواده ها در این خصوص باعث نیمه تعطیلی مدارس و عدم امکان ارائه خدمات آموزشی و ایجاد اختلاف در فرایند یادگیری یاددهی می گردد.
گزارش مرکز پژوهش های مجلس راهکارهایی را با هدف کنترل و مقابله بهینه با شیوع و گسترش این بیماری در جامعه و ایجاد وحدت رویه در مدیریت نظام آموزشی کشور پیشنهاد نموده است.
بر اساس این پیشنهاد علاوه بر تعطیلی کلیه مدارس و دانشگاه های دولتی و غیردولتی کشور تا انتها اسفندماه، برای جبران عقب ماندگی های تحصیلی به میزان روزهای تعطیل شده به سال تحصیلی افزوده گردد.
همچنین تشکیل کمیته هماهنگی مقابله با کرونا در تمامی دانشگاه ها به منظور پایش و ارزیابی شرایط آموزشی و سلامتی دانشجویان دانشگاه و تصمیم گیری درخصوص ضرورت حضور معدود دانشجویان دارای پروژه های تحقیقاتی در دانشگاه و خوابگاه از دیگر پیشنهادات این گزارش است.
وحید باقری
منبع: خبرگزاری فارس