ژن شما می گوید چه غذایی بخورید

به گزارش وبلاگ معین، یک مطالعه تازه نشان می دهد ، ژنتیک ممکن است نقش مهم تری نسبت به آنچه قبلا تصور می شد در مشخص غذا هایی که می پسندید و دوست ندارید بازی کند.

ژن شما می گوید چه غذایی بخورید

ترجیحات غذایی پیچیده است و به وسیله عوامل مختلفی شکل می گیرد، از جمله فرهنگ و محیطی که فرد در آن پرورش می یابد.

اما محققان به طور فزاینده ای کشف کردند که ژنتیک افراد نیز می تواند نقش مهمی در معین غذایی که دوست دارند بخورند، بازی کند.

مطالعات قبلی بر روی گونه های ژنتیکی خاصی که می تواند نحوه واکنش یک فرد به انواع خاصی از غذا را معین کند، نشان داده است.

یکی از کشف ها این است که حدود 10 درصد از افراد دارای یک نوع ژن هستند که توانایی آن ها را برای احساس بوی تند در گیاه گشنیز افزایش می دهد.

یک مطالعه نو که در Nature Communications منتشر شده است، گسترده ترین تحقیقاتی را در خصوص ژنتیک و طعم ارائه می نماید که تا به امروز اجرا شده است. پژوهش نو یک مطالعه انجمن گسترده ژنومی را انجام داد که ترجیحات طعم را برای 139 غذا در بیش از 150000 نفر ردیابی کرد. بیش از 400 نوع ژن خاص موثر بر طعم شناسایی شد.

این نمونه عالی استفاده از روش های آماری پیچیده در مجموعه داده های ژنتیکی بزرگ به منظور آشکارسازی زیست شناسی نو است.

در این مورد آنچه که دوست داریم بخوریم و اینکه چگونه به صورت سلسله مراتبی ساختار یافته است، از اقلام فردی گرفته تا گروه های بزرگ مواد غذایی، جیم ویلسون یکی از نویسندگان این کتاب شرح داد.

این مطالعه یافته های ژنتیکی نو خود را در سه دسته غذایی متمایز دسته بندی کرد: بسیار خوش طعم (غذا های پر کالری مانند گوشت، کیک، لبنیات و کربوهیدرات ها)، کم کالری (غذا های کامل، میوه ها و سبزیجات) و اکتسابی (طعم های تند یا قوی). مانند قهوه، زیتون، پنیر).

جالب توجه است که محققان به همبستگی متمایز بین صفات سلامتی و ترجیحات غذایی پی بردند. بعضی از این همبستگی ها عجیب نبودند، مانند پیوند های ژنتیکی بین چاقی، بیماری های قلبی عروقی و غذا های بسیار خوش طعم و پر کالری.

پیوند های دیگر غیرعادی بود. به عنوان مثال، افرادی که بیشترین تمایل ژنتیکی را برای دوست داشتن مواد غذایی در دسته طعم اکتسابی داشتند، با شاخص های پایین تر چاقی و پروفایل بهتر چربی خون همراه بودند، اما احتمال بیشتری برای رفتار های اعتیادآور مانند سیگار کشیدن داشتند.

شاید باارزش ترین نکته از این مطالعه بزرگ این بود که بسیاری از این ترجیحات ذائقه ژنتیکی می توانند با ژن هایی مرتبط باشند که نقش های متفاوتی در مغز دارند.

نیکولا پیراتسو یکی از نویسندگان این مقاله می گوید: این مطلب به فرآیند های بیولوژیکی بسیار پیچیده تری اشاره دارد که ترجیحات غذایی را فراتر از تفاوت های ساده فیزیولوژیکی در گیرنده های چشایی افراد معین می نماید.

پیراتسو شرح داد: مشاهدات مهم این است که تقسیم اصلی ترجیحات بین غذا های شور و شیرین نیست، همانطور که انتظار می رفت، بلکه بین غذا های بسیار لذت بخش و پرکالری و غذا هایی است که باید طعم آن ها را آموخت.

این تفاوت در مناطقی از مغز که در دلخواه آن ها نقش دارند منعکس می گردد و به شدت به یک مکانیسم بیولوژیکی زیربنایی اشاره می نماید.

در این مرحله، این یافته های نو نسبتاً آکادمیک هستند و بینش های نوی را در خصوص عواملی که انتخاب های غذایی ما را راهنمایی می نمایند، ارائه می دهند.

اما چه کسی می داند که این اکتشافات ژنتیکی در نهایت به چه نوع می تواند منجر گردد؟

شاید با کمی ویرایش ژن کریسپر در نهایت بتوانید از خوردن آن سبزیجات سبز سالم لذت ببرید و تمایل به خوردن بیش از حد گوشت را کنار بگذارید.

مطالعه نو در مجله Nature Communications منتشر شده است.

منبع: سایت نیواطلس منتشره از دانشگاه ادینبورگ

وبلاگ معین علمی پزشکی کلینیک

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "ژن شما می گوید چه غذایی بخورید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ژن شما می گوید چه غذایی بخورید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید