چربیهای اشباع نشده مونو
به گزارش وبلاگ معین، چربیهای اشباع نشده و یا غیر اشباع مونو (با یک پیوند دوگانه)، که در روغن زیتون، بادام، آووکادو و غیره یافت می شوند شناخته شده است که از نوع چربیهای خوب و یا سالم به حساب می آیند. این چربیها مقدار

مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
چربیهای اشباع نشده و یا غیر اشباع مونو (با یک پیوند دوگانه)، که در روغن زیتون، بادام، آووکادو و غیره یافت می شوند شناخته شده است که از نوع چربیهای خوب و یا سالم به حساب می آیند. این چربیها میزان بیماریهای قلبی عروقی را کاهش داده و بعلاوه به کاهش چربی شکم یاری می نمایند.
چربیهای اشباع نشده منو، اسیدهای چرب اشباع نشده هستند بدان معنا که تنها از یک پیوند دوگانه در زنجیره اسید چرب خود برخوردارند. این نوع چربی را به اسم چربی خوب می شناسند به این علت که اثرات منفی بر روی بدن ما باقی نمی گذارد. در واقع وجود آن، خطر بروز بیماریها را کاهش می دهد. بعلاوه سطح کلسترول خوب در بدن را افزایش داده در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.
غذاهای مدیترانه ای حاوی میزان زیادی روغن زیتون بوده که می تواند به یکی از علل پایین بودن سطوح بیماریهای قلبی در این منطقه نسبت به سایر نقاط دنیا نسبت داده گردد. چربیهای اشباع نشده مونو بعلاوه با چربی شکم در ارتباط است و بر اساس مشاهدات انجام شده افرادی که از یک رژیم چربی اشباع نشده مونو بالا پیروی می نمایند، چربی شکم بیشتری نسبت به سایر افراد از دست می دهند. این چربیها بعلاوه از بدن در برابر ابتلاء به سرطانهایی مانند سرطان سینه و کولون محافظت می نماید.
دیده شده است که تعداد زیادی از مردم ایالات متحده دچار کمبود ویتامین E می باشند و از آنجا که چربیهای اشباع نشده مونو سرشار از این ویتامین می باشند، می توان به وسیله آن مشکل کمبود این ویتامین را حل نمود. علاوه بر آن، چربیهای اشباع نشده مونو حاوی خواص آنتی اکسیدانی و سایر مواد مغذی بوده که رشد و تکامل سلولهای بدن را مورد حمایت قرار می دهند. آنها بعلاوه رادیکالهای آزاد تشکیل شده در طول سوخت و ساز که موجب بروز آسیبهای مختلف سلولی می شوند، را از بین می برند.
مواد غذایی حاوی چربیهای اشباع نشده مونو
زنان به طور روزانه به 26 گرم چربی اشباع نشده مونو احتیاج دارند، در حالی که احتیاج مردان به این چربی حدود 34 گرم است. برای اهداف پخت و پز، ضروری است که از روغنهایی استفاده نماییم که از میزان چربیهای اشباع نشده مونو بالایی برخوردار باشند صرفاً به این علت که سالم تر از انواع دیگر می باشند. با این حال، از آنجا که اعمال گرما نسبت بالایی از فوائد آن را از بین می برد، بهتر است که این روغن در سالاد و یا غذاهایی که کمترین میزان پخت در آنها انجام می گردد، بکار برده گردد.
روغنها
روغن زیتونروغن بادام زمینی
روغن کنجد
روغن کانولا
روغن آفتابگردان
روغن خردل
روغن ماهی
روغن تخم منداب
روغن ذرت
مغزهای خوراکی یا آجیل
گردوبادام
پسته
آجیل ماکادمیا (Macadamia)
فندق
کره بادام زمینی، آووکادو، کباب اردک با پوست و غیره هم حاوی مقادیر قابل توجهی چربیهای اشباع نشده مونو می باشند. با این حال، تنها به این علت که این چربیها خوب و مفید می باشند، به این معنا نیست که می توانید در مصرف آنها زیاده روی نمایید. سطح مصرف خود را در حد اعتدال نگاه داشته و از 25 تا 30 درصد از مجموع کالری مصرفی در روز تجاوز ننمایید.
زیاده روی در مصرف هر ماده غذایی می تواند مضر باشد، مهم نیست تا چه میزان آن ماده غذایی مفید است. بنابراین، چربیهای اشباع نشده مونو را در حد اعتدال مصرف نموده و میزان مصرف چربیهای اشباع شده در رژیم غذایی خود را محدود ساخته تا زندگی سالمی داشته باشید.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه های پزشک متخصص در نظر گرفته گردد.
منبع: راسخون